Pulai Miklós Baráti Társaság

Pulai Miklós Baráti Társaság

Pulai Miklós: a reformer, az érdekképviselő, az ember

2021. november 09. - MKT admin

pm_borito.jpgAz MKT Közgazdász Életműdíjával kitüntetett, tavaly elhunyt Pulai Miklós emlékére jelentetett meg kötetet 2021 végén - a Pulai Miklós Baráti Társasággal együttműködve - a Magyar Közgazdasági Társaság. A könyvben Germuska Pál történész (Magyar Nemzeti Levéltár), valamint Kovács Levente és Müller János (Bankszövetség) egy-egy tanulmánya, továbbá pálya- és kortársak, barátok személyes visszaemlékezései lesznek olvashatók a Magyar Nemzeti Bank korábbi első elnökhelyetteséről, a Bankszövetség legendás főtitkáráról. A kötetet 2021. december 7-én, kedden  egy online szakmai rendezvény keretében mutatta be az MKT. 

A könyvbemutató nézőit Sz. Pákozdi Éva, a Pulai Miklós Baráti Társaság egyik vezetője köszönti, majd Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának alelnöke és Müller János, a Bankszövetség vezető tanácsadója tart előadást Pulai Miklós szerepéről a modern hazai bankrendszer kialakításában. A könyvet magát a szerkesztő, Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja mutatja be. Felkért hozzászóló Germuska Pál, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese volt.

 

A könyvbemutató visszahallgatható az MKT podcast-csatornáján:

 

A Pulai Miklós: a reformer, az érdekképviselő, az ember című kötet pdf formátumban
az alábbi gombra kattintva ingyenesen letölthető:

download-1915749_640.png

A kötet megjelenését a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
és a Magyar Nemzeti Bank támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://pulaimiklosbaratitarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4816750248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása